ŞEHİT SEZER UÇAR, ŞEHADETİNİN YIL DÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI.

ŞEHİT SEZER UÇAR, ŞEHADETİNİN YIL DÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI.

11.09.2020 tarihinde Van İli Çatak İlçesi Andiçen Mahallesi Surik Mezrası Kırsal Alanında icra edilmekte olan Şehit J.Uzm.Çvş. Murat DAĞDELEN (Yıldırım-10 Norduz) Operasyonunda Bölücü Terör Örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan Sezer Uçar, Reyhanlı Asri Mezarlık Şehitliğindeki kabri başında dualarla anıldı.

11.09.2021 1179

Bilindiği üzere okulumuzun da bulunduğu Yeni Mahallede ikamet eden şehit ailesinin (babasının) oğlunun adının bir okula verilerek yaşatılması konulu 25.09.2020 tarihli Dilekçesine istinaden Reyhanlı Kaymakamlığı İlçe Millî Müdürlüğünün 24.02.2021 tarihli yazısı ile Toki İstiklâl Ortaokulu olan okulumuzun adının TOKİ Şehit Sezer Uçar Ortaokulu olarak değiştirilmesi teklif edilmiş ve Hatay Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğünün 25.03.2021 tarihli Oluru ile okulumuzun adı TOKİ Şehit Sezer Uçar Ortaokulu olarak değiştirilmişti.

Bu vesileyle şehidimizin adını taşıyan okulumuzu temsilen iki idareci, iki öğretmen ve üç öğrenci ile birlikte Şehit Sezer Uçar'ın kabri, şehadetinin yıl dönümünde ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim'den dua ayetleri okunmuştur. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.